Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Allemaal Advocaat voor het Klimaat

zondag 10 september 11:00 tot 12:00

Natuurpunt Markvallei zal deelnemen aan de klimaatactie in Hoogstraten op 10 september. We verzamelen dan om 11 uur voor het Stadhuis van Hoogstraten, getooid met een (eenvoudig zelf te maken) witte advocatenbef.  We herhalen op die manier de actie van 2021. Over heel het land zullen burgers als #klimaatadvocaten samen actie voeren om aandacht te vragen voor de start van de beroepsprocedure in onze Klimaatzaak.

  • Kom op 10 september om 11 uur naar het stadhuis in Hoogstraten
  • Doe je witte advocatenbef aan
  • We maken één minuut lang heel veel lawaai (breng dus iets mee dat veel lawaai maakt!)

Meer info bij Marcel Verschueren: marcel.verschueren2@telenet.be

Wat is Klimaatzaak?

Met een burgeractie willen wij de Belgische overheden via de rechtbank dwingen om hun internationale klimaatbeloftes na te komen. Alle landen moeten samenwerken om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen, en België doet allesbehalve zijn deel. Meer nog: ons land presteert in vergelijking met andere landen steeds slechter. Toch is een correct klimaatbeleid haalbaar en betaalbaar in België; ons land heeft daar zelfs veel bij te winnen.
Alleen de politieke wil om de transitie in te zetten ontbreekt vandaag. Daarom spanden wij een rechtszaak aan! 
En de rechters gaven ons gelijk. Op 17 juni 2021 oordeelde de Brusselse rechtbank van eerste aanleg dat het Belgische klimaatbeleid zó ondermaats is dat het onze mensenrechten schendt. Nooit eerder viel zo’n vernietigend vonnis over het beleid van onze overheden t.a.v. hun burgers. Maar nog steeds sturen de politici hun beleid niet bij. Daarom gaan we in beroep om onze overheden te dwingen de klimaatbeloftes die ze gemaakt hebben waar te maken. We vragen aan de rechters om de overheden te verplichten de wetenschappelijk
voorgeschreven vermindering van broeikasgasuitstoot te behalen. 
Dit wordt het beroep van jouw, ons en ieders leven. Zodat onze en alle toekomstige generaties op een leefbaar klimaat kunnen rekenen.

Gegevens

Datum:
zondag 10 september
Tijd:
11:00 tot 12:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , ,
Vrijheid 149
Hoogstraten, Antwerpen 2320 België
    wpChatIcon