Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Dag van de Grune Plastron

zondag 20 maart 2022 - 14:00 tot 16:00

Gratis

De lente is in het land en Natuurpunt Markvallei kan het dan niet laten om al het schoons in onze omgeving in de kijker te zetten. In alle gemeentes van ons werkgebied (en stiekem ook daarbuiten) zal je onze gidsen kunnen terugvinden die heel wat te vertellen hebben over wat je kan vinden in onze natuur. Alle wandelingen starten om 14u en hebben verschillende startplaatsen.

“Er zit muziek in” – Den Rooy, Meerle

Voor jonge gezinnen een leuke wandeling in natuurgebied Den Rooy waar de zintuigen vrij spel krijgen. Gidsen Yvonne en Karolien kunnen niet wachten om samen de natuur te beleven!

Startplaats: Parking Den Rooy

“Weidevogels over de grens” – Castelreesche Heide

Gidsen Dominiek en Carlo vertrekken vanuit Bezoekerscentrum De Klapekster de grens over net buiten Wortel-Kolonie om op de Castelreesche Heide weidevogels te gaan spotten. Tip: breng een verrekijker mee als je er één hebt.

Startplaats: bezoekerscentrum De Klapekster

“Waterwandeling” – Meersel-Dreef

In Meersel-Dreef richten we samen met gidsen Drej en Jos de focus op het water. Water is doorheen de tijden altijd een belangrijk gegeven geweest, levensbepalend zelfs. Langs de Mark richten we ons op het belang van de watermolen, belichten we de ruilverkaveling in de jaren zeventig met de toen onvermijdelijke rechttrekking van de Mark, ontdekken we hoe onze voorouders rivierwater inzetten om gronden vruchtbaar te maken en blikken we vooruit. Hoe gaan we in de toekomst om met water?

Startplaats: Watermolen Meersel-Dreef

“Klimaatwandeling” – Het Moer, Merksplas

Het Moer is een prachtig gebied bij de Vallei van het Merkske. Gids Marcel zou de bezoekers graag mee op pad nemen om het te hebben over het klimaat. Wat is het belang van gebieden zoals Het Moer en welke effecten zijn er al zichtbaar van klimaatsveranderingen?

Startplaats: Steenweg op Weelde 51, 2330 Merksplas

“50 tinten groen” – Kievitsheide, Sint-Jozef

Gids Bart neemt je graag mee naar een gebied in zijn achtertuin. Kievitsheide wordt beheerd door het Agentschap Natuur en Bos. De menselijke hand door de jaren heen zorgt er nu voor dat het een gebied in ontwikkeling is. Groen is niet enkel een boom. Deze wandeling leert je naar boven, beneden en opzij kijken om te leren welke tint groen waardevol is voor de natuur.

Startplaats: Kapelletje op hoek Vlimmersebaan met gemeentebos in Rijkevorsel.

“Bos en dreven met erfgoedwaarde” – Merksplas Kolonie

Met Natuurpunt Markvallei organiseren we maandelijks onze koloniewandeling in Wortel, maar occasioneel willen we de bezoekers ook eens mee op pad nemen in die andere kolonie in Merksplas. Gids Els neemt je mee op pad door de dreven en het bos en staat stil bij de erfgoedwaarde van het gebied.

Startplaats: Kapel Merksplas Kolonie

Gegevens

Datum:
zondag 20 maart 2022
Tijd:
14:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
    wpChatIcon