Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: HOUT expo

“HOUT” – expo Dominique Van Huffel & optredens

maandag 5 december 2022 - 14:00 tot 17:30

Houtskooltekening Dominique Van Huffel

Dominique Van Huffel (°1962) is grafisch vormgever en maakte naam als fotograaf. Hij stelde zijn werk tentoon in binnen- en buitenland en het was te zien in magazines en tijdschriften. Hij won enkele belangrijke artistieke prijzen en publiceerde een aantal fotoboeken waaronder Carnevale en Wooden dreams in landscape & gardens (Lannoo). In zijn fotografie, die hij vaak op straat beoefent, staat de mens in al zijn verschijningsvormen centraal.

Hij heeft echter ook altijd een passie gehad voor tekenen en natuur. Tijdens de gedwongen lockdown had hij de tijd om die oude liefde terug op te pakken. Vaak trok hij eropuit in de velden en bossen in en rond zijn woonplaats Hoogstraten, waar zich de vallei van het Merkske bevindt, een riviertje dat uitmondt in de Mark, om er ‘live’ te tekenen. Hij zocht de landschappen op van Wortel Kolonie en het grensgebied tussen Vlaanderen en Nederland.

Dat resultaat is vandaag te zien in de tentoonstelling ‘HOUT’.
‘HOUT’ combineert foto’s, tekeningen en pastels die Van Huffel in de vallei van het Merkske creëerde.

‘HOUT’ is echter niet louter een tentoonstelling van foto’s en tekeningen.
Een aantal artiesten uit de Markvallei zal op diverse dagen de tentoonstelling opluisteren:

  • Vrijdag 2 december vanaf 19.30 u. zal de kunstenaar over zijn werk praten en brengt hij Kees Strijbos mee, een verteller pur sang en een autoriteit op het gebied van zeisen, de oude maaitechniek die ook nu nog toegepast wordt in het beheer van de natuur. – gratis, maar reserveer je plaats
  • Zaterdag 3 december om 19.30 u. speelt het duo Martens-Huet met persoonlijke interpretaties van bekend werk van o.m. Leonard Cohen, Nick Cave, Randy Newman, Arno…. – tickets (€ 10)
  • Zondag 4 (en 11 december) speelt bekende muzikant Flor Verschueren van 16.00 u. tot 18.00 u. accordeonmuziek  tijdens de expo.
  • Dinsdag en woensdag 6 en 7 december om 19.30 u. verblijdt acteur-verteller Zjosfinks van Theater Pas Geverfd het publiek met een aantal verrassende acts in de verschillende ruimtes van zaal Pax. – tickets (€ 10)
  • Vrijdag 9 december om 19.30 u. speelt Mullerthal, de alternatieve countryband gevormd rond Bert Dufraing. – tickets (€ 10)
  • Zaterdag 10 december om 19.30 u. speelt het trio ViolAcc# (Flor Verschueren, Els Van Miert en Jan Meyers) hartstochtelijke muziek vol passie en weemoed geïnspireerd op de tango. – tickets (€ 10)
  • Flor Verschueren speelt op zondag 11 december van 16.00 u. tot 18.00 u. accordeonmuziek  tijdens de expo.

‘HOUT’ is wellicht een van de laatste culturele evenementen in zaal Pax (die meer dan een halve eeuw bestaat maar binnenkort plaats moet maken voor een nieuw cultuurhuis).

Gegevens

Datum:
maandag 5 december 2022
Tijd:
14:00 tot 17:30
Serie:
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

PAX Hoogstraten
Dokter Versmissenstraat 3
Hoogstraten, 2320 België
+ Google Maps
    wpChatIcon