Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lezing: Het boerenleven in de Noorderkempen door Jan Aertsen

vrijdag 29 april 2022 - 20:00 tot 22:30

Met zijn boek “’t Is ook maar doodgaan” brengt Jan Aertsen een historische roman waarin het boerenleven in de Noorderkempen verweven wordt met de geschiedenis van een aantal families uit Loenhout.
Jan is een fantastisch verteller en hij brengt een levendig portret van onze recente geschiedenis, den oorlog en de ingrijpende verandering van het boerenleven. Een Vlaamse familiesaga in de lange 20ste eeuw, zoals hijzelf zegt. Een verhaal van slimme boeren, hun koppigheid en durf gesteund door de veerkracht van hun straffe vrouwen. De verwoestende ruilverkaveling terwijl de Beatles doordringen tot op de boerderij, de leegloop van de kerk en de schaalvergroting die de boeren hun zelfstandigheid kost. Sommigen worden zelfs ecolist. Er is altijd hoop.
Jan Aertsen , geboren in Loenhout, landbouwkundige en nu gepensioneerd, landbouwcoach van Leuven, imker, globetrotter, was 20 jaar lang de kleine baas van Coopibo en het latere Vredeseilanden en vooral ook een begenadigd verteller en kronikeur.
Op vrijdag 29 april stelt Jan zijn boek voor in de Klapekster aan de hand van verschillende mooi samenhangende anekdotes en tijdsfragmenten, een verhaal over duurzaamheid en schoonheid, authentiek, sociaal en plezant.
Vrije bijdrage kan je betalen in het bezoekerscentrum.

Reserveren verplicht door in te schrijven via deze link.

Gegevens

Datum:
vrijdag 29 april 2022
Tijd:
20:00 tot 22:30
Evenement Categorie:

Locatie

Bezoekerscentrum De Klapekster
Kolonie 41
Wortel, Antwerpen België
+ Google Maps
    wpChatIcon