Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Zeistornooi Wortel-Kolonie

zondag 1 oktober - 09:00 tot 16:00

Gratis

Zeisen is een natuurvriendelijke manier van maaien. De bodem wordt niet samengedrukt door zware machines. Daardoor treedt er veel minder verstoring op. Maaien met de zeis is een goede manier om aan natuurbeheer te doen. Bij Natuurpunt Markvallei is een groep zeisers: “De Vettige Zeis” actief. Ze maken deel uit van de beheerwerkgroep, vrijwilligers die werken uitvoeren in de verschillende natuurgebieden van Natuurpunt in Hoogstraten, Rijkevorsel en Baarle-Hertog, meer bepaald de meest kwetsbare, natte en moeilijk met machines te maaien percelen.

Bekijk deze video’s van een paar zeisers (gemaakt door Fleur DJ en Dominique VH):

Praktisch

Mensen die zin hebben om het zeisen ook eens te proberen, geven we nu de kans om kennis te maken op een heus evenement in de vorm van een zeistornooi, georganiseerd in samenwerking met ANB.
Geen kampioenschap, maar eerder een Vlaamse kermis, met de nodige randanimatie: muziek, hooioppers bouwen, strekel of meel werpen, een hapje en een drankje. Verder zal er natuurlijk een wedstrijd gehouden worden, waarbij zowel de snelheid, als de kwaliteit van het maaien beoordeeld worden. Er wordt dan ook in 2 verschillende categorieën gespeeld: snelheid (waarbij voor de mindere kwaliteit strafseconden gegeven worden) en kwaliteit (waar gekeken wordt naar de maaitechniek, de juiste snee en het afgelegde zwad). Wat dat allemaal betekent?

Doe mee of kom alleszins kijken op zondag 1 oktober 2023 in Wortel-Kolonie vlakbij bezoekerscentrum Vallei van het Merkske, De Klapekster. ’t Is gratis!

Voor het tornooi dien je wel even in te schrijven via de knop op deze pagina. Duid aan bij welke categorie je mee wil doen (meerdere opties mogelijk).
Het reglement kan je ook terugvinden op de pagina.

Programma:

  • 9-13u: zeistornooi
  • 12-16u: animatie (soep, pannenkoeken, muziek..)

Gegevens

Datum:
zondag 1 oktober
Tijd:
09:00 tot 16:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorieën:
, ,
Evenement Tags:

Locatie

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske – De Klapekster
Kolonie 41
Wortel, Antwerpen 2323 België
+ Google Maps
    wpChatIcon