Bezoekerscentrum De Klapekster – Wortel

De Klapekster - Natuurpunt Markvallei
Interieur van De Klapekster

De Klapekster is het bezoekerscentrum van Natuurpunt Markvallei voor Wortel Kolonie, de Castelreesche Heide en de Vallei van het Merkske.

Geschiedenis

Het gebouw deed vroeger dienst als boerderij van de landlopers. Na de afschaffing van de wet op de landloperij in 1993 kwam de site in handen van Stichting Kempens Landschap.
Natuurpunt Markvallei kreeg een gedeelte van het gebouw in erfpacht via de stad Hoogstraten in 2005. De  vrijwilligers van de afdeling besteedden anderhalf jaar van hun vrije tijd om er een bezoekerscentrum en verenigingslokaal van te maken.

Terras van Bezoekerscentrum De Klapekster - Wortel
Het terras van De Klapekster

Een wandeling in de natuur?
De Klapekster is het ideale vertrekpunt!

Het bezoekerscentrum De Klapekster is de poort naar het natuurgebied van de Vallei van het Merkske. De Klapekster is een plek die prikkelt om naar buiten te gaan en alles in de natuur te beleven. En om nadien de ervaringen in een warme omgeving te delen met anderen onder het genot van een drankje.

Daarnaast worden er allerhande activiteiten, gegidste wandelingen, lezingen en cursussen georganiseerd. Je kan er ook een wisseltentoonstelling van de fotowerkgroep bezoeken, met prachtige natuurfoto’s.

Gezinnen vinden er in het gezelschap van Ekstertje Klap een ideale wandelgezel! Dit rugzakje met allerhande leuke speeltjes kan vooral kinderen van 4 tot 8 jaar bekoren.
“Vossenstreken” is een leuke en actieve wandelapp voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Als groep kan je een gegidste wandeling reserveren. De aanvraag dient veertien dagen op voorhand binnen te zijn. Trek je er liever in je eentje op uit? In De Klapekster vind je heel wat uitgestippelde wandelingen. We verwijzen je ook graag naar onze routepagina.

Bezoekerscentrum De Klapekster is als Pure Kempen Caf√© ook een promotor van streekproducten. Daarnaast kreeg het van Toerisme Provincie Antwerpen ook het label van “Fietscaf√©”.

PRAKTISCH
Bereikbaarheid

Bezoekerscentrum De Klapekster
Natuurpunt Markvallei
Kolonie 41, 2323 Wortel – Google Maps

Openingsuren
  • dinsdag t.e.m. zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
  • zondag van 10.30 tot 18.00 uur
  • voor groepen ook op aanvraag
Contact / info / reservatie: 
  • bc.deklapekster@natuurpunt.be
  • 03 383 02 08 (alleen tijdens de openingsuren)
  • De co√∂rdinator van Bezoekerscentrum De Klapekster is Chris van¬† Boxel.Chris Van Boxel - De Klapekster-Wortel