Bezoekerscentrum De Klapekster-Vallei van het Merkske – Wortel

Interieur van De Klapekster - Wortel - Natuurpunt Markvallei

De Klapekster is het bezoekerscentrum van Natuurpunt Markvallei voor Wortel Kolonie, de Castelreesche Heide en de Vallei van het Merkske.

Een wandeling in de natuur? De Klapekster is het ideale vertrekpunt!

Bezoekerscentrum De Klapekster is de poort naar het natuurgebied van de Vallei van het Merkske. De Klapekster is een plek die prikkelt om naar buiten te gaan en alles in de natuur te beleven. En om nadien de ervaringen in een warme omgeving te delen met anderen onder het genot van een drankje.

Daarnaast worden er allerhande activiteiten, gegidste wandelingen, lezingen en cursussen georganiseerd.
Je kan er ook een wisseltentoonstelling van de fotowerkgroep bezoeken, met prachtige natuurfoto’s en andere boeiende tijdelijke tentoonstellingen.

Gezinnen vinden er in het gezelschap van Ekstertje Klap een ideale wandelgezel! Dit rugzakje met allerhande leuke speeltjes kan vooral kinderen van 4 tot 8 jaar bekoren.
Vossenstreken” is een leuke en actieve wandelapp voor kinderen van 5 tot 12 jaar.

Als groep kan je een gegidste wandeling reserveren. De aanvraag dient veertien dagen op voorhand binnen te zijn. Trek je er liever in je eentje op uit? In De Klapekster vind je heel wat uitgestippelde wandelingen. We verwijzen je ook graag naar onze routepagina.

Bent u minder mobiel en zou u toch graag willen genieten van deze prachtige omgeving? Dan kan je gratis een wombat (rolstoel voor ruwer terrein) lenen via onze buren van Widar. Reservatie gebeurt rechtstreeks met de verantwoordelijke via dirk.govaerts@widar.be.

Bezoekerscentrum De Klapekster is als Pure Kempen Café ook een promotor van streekproducten. Daarnaast kreeg het van Toerisme Provincie Antwerpen ook het label van “Fietscafé”.

Terras van Bezoekerscentrum De Klapekster - Wortel

Geschiedenis

Het gebouw deed vroeger dienst als boerderij van de landlopers. Na de afschaffing van de wet op de landloperij in 1993 kwam de site in handen van Stichting Kempens Landschap.
Natuurpunt Markvallei kreeg een gedeelte van het gebouw in erfpacht via de stad Hoogstraten in 2005. De  vrijwilligers van de afdeling besteedden anderhalf jaar van hun vrije tijd om er een bezoekerscentrum en verenigingslokaal van te maken.  

PRAKTISCH
Bereikbaarheid

Bezoekerscentrum De Klapekster
Natuurpunt Markvallei
Kolonie 41, 2323 Wortel – Google Maps

Openingsuren
  • dinsdag t.e.m. zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur
  • zondag van 10.00 tot 18.00 uur
  • voor groepen ook op aanvraag

Prijslijst

Contact / info / reservatie: