Werkgroep Klapekster

<< Alle werkgroepen

De Klapekster - WortelWat?

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske is één van de hoekstenen van de werking van Natuurpunt Markvallei. Het bezoekerscentrum, met Natuur.café De Klapekster, is de toegangspoort naar natuurgebied Vallei van het Merkske.

Waarom?

Het is belangrijk mensen kennis te laten maken met de Vallei van het Merkske en met uitbreiding met de natuurgebieden van Natuurpunt in de regio. In het bezoekerscentrum zorgen we voor een lage drempel. Iedereen is welkom en krijgt op allerlei manieren informatie over natuur, natuurgebieden, Natuurpunt en de werking van onze vereniging. Hier kunnen bezoekers, wandelaars en fietsers nagenieten van een drankje of ze vinden er het ultieme geschenk in de winkel.

Wie?

De vrijwilligers van het bezoekerscentrum hebben vooral een hart voor de bezoekers. Stef Kustermans en Katrien Knaeps coördineren de werking. Onthaal staat centraal. De onthaalvrijwilligers zorgen voor een vlotte bediening in de cafetaria, hebben oog voor netheid, spreken de bezoekers aan, geven informatie indien nodig… De focus lijkt op horeca te liggen, maar evenzeer hebben we mensen nodig die gepassioneerd zijn door inrichting of vrijwilligers die commercieel denken. De groep is uitgebreid, maar we werken in kleine teams. Nood aan sociale netwerking? Hier zit je goed!

Wanneer?

Je bepaalt als vrijwilliger zelf hoeveel tijd je wil investeren. Misschien wil je een vaste dag in de week, misschien voel je meer voor een aantal momenten per jaar tijdens het weekend? Je bepaalt dit in overleg met de verantwoordelijken van het bezoekerscentrum. Wil je aansluiten met een vriendengroep, je oude klasgenoten, familie, collega’s van het werk, oud-leiding? Samenwerken in het bezoekerscentrum is ideaal voor het aanhalen en bestendigen van de vriendschapsbanden.

Contact

bc.valleivanhetmerkske@natuurpunt.be