Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.
Evenementenreeks Evenementenreeks: Expo: De Schelft van Jan

Expo: De Schelft van Jan

dinsdag 23 januari - 13:00 - 17:00

Natuurpunt Markvallei organiseert naar aanleiding van de Erfgoeddag een beleefexpo op de zolder van Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske in Wortel.

De vrijwilligers van Natuurpunt Markvallei noemen de zolderruimte “de schelft”. Die benaming verwijst naar het dialectwoord “schelft” dat staat voor hooizolder. Het idee om iets met de schelft te doen naar aanleiding van Erfgoeddag kwam er nadat bekendgemaakt werd dat het thema van die Erfgoeddag “Beestig” is.

Dit lijkt Natuurpunt Markvallei een goede gelegenheid om de collectie van Jan Spannenburg nog eens in de schijnwerpers te zetten. Jan Spannenburg was een vogelringer die in de regio wijd en zijd bekend was. Hij was overigens een van de pioniers van de natuurvereniging in Hoogstraten. Hij had een uitgebreide collectie opgezette dieren en vogels. Die collectie wordt beheerd door Natuurpunt Markvallei. De schelft, De Schelft van Jan dus, wordt helemaal ingericht in de stijl van de jaren zestig en zeventig. De opgezette dieren krijgen er een plaatsje in een decor dat vooral nostalgie zal uitstralen en worden ongetwijfeld aanleiding voor boeiende gesprekken.

De Schelft van Jan opent op zondag 23 april en zal nadien bezocht kunnen worden tijdens de openingsuren van het bezoekerscentrum. De tentoonstelling zal tevens aanleiding zijn om de hele collectie te digitaliseren.