Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Groenkijkers, een film over passie voor natuur

vrijdag 22 november - 20:00 - 22:00

€5 – €8

Natuurpunt Markvallei vertoont op 22 november de film Groenkijkers van regisseur Sanne Roovers. De film neemt je mee op de tochten en activiteiten van een aantal Nederlandse natuurbeschermers en zal voor heel veel Natuurpunters heel herkenbaar zijn. Tegelijkertijd biedt de film ook stof tot discussie.

‘Liefde voor de natuur begint met goed kijken.’ zegt Jacques Rovers, vader van regisseur Sanne Rovers, al meer dan 35 jaar beschermer van wilde planten. ‘Want wat je liefhebt, koester je’. Dit werd het uitgangspunt voor de film Groenkijkers, waarin de regisseur haar gevoel van machteloosheid over de teloorgang van de natuur omzet in een visuele ode aan natuurbeschermers. Naast haar vader ontmoeten we onder andere het markante trio Henk, Guido en Paul die al meer dan 20 jaar insecten tellen; de flamboyante Herman, een landgoedeigenaar op zoek naar een toekomstbestendige balans in het bos; Celine, boerendochter en vogelbeschermer in hart en nieren en Nicky, een sympathieke stadse activist met een vlindertuin.

We delen hun kleine ontdekkingen en successen. Maar ervaren ook hun gevoel van wanhoop of het allemaal nog wel zin heeft. Groenkijkers is een poëtische en urgente mozaïekfilm over liefde voor de natuur, verdriet om wat verdwijnt en hoop om wat er kan veranderen.

Sanne Rovers is een Nederlandse documentaire- en multimediaregisseur met een focus op kunst, jeugd en natuur. Ze zoekt naar gevoelige verhalen van gedreven mensen, die ze met lichtvoetigheid in beeld brengt. Haar documentaires kenmerken zich door een filmische en tegelijk speelse aanpak. In 2022 won haar opera-documentaire Crazy Days de Best of Fest op het
Classical Arts Film Festival. Haar muziekfilm Water Wieg Me (2019) had zijn première met een speciale vertoning met live muziek in de IDFA Live on Stage sectie.

De Spelende Mens (2018) won de publieksprijs op het Go Short Film Festival. Haar jeugddocumentaires Uitgekraakt (2011) en De Wereld van Kim en Bob (2016) werden beiden genomineerd voor een Prix Jeunesse. Het multimediale project Een Luisterend Oor (i.s.m. Laura Stek) won de Best CommendaIon Digital Audio op de Prix Europa. Sanne Rovers is onderdeel van het collectief Docmakers.

De film start om 20 uur, deuren gaan open om 19.30 uur. De inkom is vijf euro voor leden, acht euro voor niet-leden.  Meer info: info@natuurpuntmarkvallei.be – link naar de trailer: >>>>>>>>>

Gegevens

Datum:
vrijdag 22 november
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
€5 – €8
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:
, , , , , , ,
Site:
www.natuurpuntmarkvallei.be

Locatie

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske – De Klapekster
Kolonie 41
Wortel, Antwerpen België
+ Google Maps
    wpChatIcon