Leden Roemeense Orthodoxe Parochie bezoeken Wortel-Kolonie

Leden van de Roemeense Orthodoxe Parochie vertrokken zondagmiddag, 23 juni vanaf de kerk in Wortel in traditionele Roemeense blouse, de “ia”, naar Wortel-Kolonie.

Maandag 24 juni is de internationale dag van de Roemeense blouse. De “ia” maakt deel uit van de Roemeense culturele erfenis. De vorm, de motieven en de kleuren verschillen van regio tot regio. Ook vandaag is de “ia” nog erg geliefd in Roemenië.

Natuurpunt Markvallei heeft de groep Roemenen met hun “ia” blouses gastvrij ontvangen op het terras van het bezoekerscentrum “Vallei van het Merkske – De Klapekster”.  In het bezoekerscentrum zongen kinderen enkele Roemeense liedjes en kregen we een interessante presentatie over de traditionele Roemeense kledij. Mai Matthé vertelde vervolgens wat over de werking van Natuurpunt Markvallei. Met het mooie zomerweer was er daarna ook tijd om wat gezellig te keuvelen op het terras.

Het onderlinge contact leidde tot afspraken om de onderlinge band in de komende maanden verder aan te halen. Voor Natuurpunt Markvallei en de Roemeense Orthodoxe Parochie was dat mede het doel van deze activiteit en daarmee was de ontmoeting op deze zonovergoten zondag namiddag meer dan geslaagd!

Foto's & video's: Susan Vermeulen, Peter Smittenaar en Katrien Knaeps