Duizend bomen voor duizend leden!

Met Natuurpunt Markvallei zitten we op een zucht van duizend leden. Dat wordt gevierd met de actie “Duizend bomen voor duizend leden” en met gratis pannenkoeken. “We willen dat dit een feest wordt voor heel onze vereniging en dat de generaties na ons er ook nog van kunnen genieten.”, horen we in Wortel.

Duizend bomen voor duizend leden!

Natuurpunt Markvallei zal op zaterdag 24 november duizend bomen en struiken planten in natuurgebieden Den Rooy en Smisselbergen. “Voor elk aangesloten gezin een boom dus. Het duizendste lid krijgt bovendien de eer om ook de duizendste boom aan te planten. En op zondag 25 november mogen alle leden van Natuurpunt Markvallei gratis een pannenkoek komen eten in Bezoekerscentrum De Klapekster.”

In 2003 telde de Natuurpuntafdeling 169 aangesloten gezinnen, vijftien jaar laten rondt Natuurpunt Markvallei de kaap van duizend gezinnen. Op die korte tijd is de vereniging uitgegroeid tot een grote en belangrijke vertegenwoordiger in het middenveld van Hoogstraten, Rijkevorsel en Baarle-Hertog. Het signaal is duidelijk, op vijftien jaar tijd is het draagvlak voor meer biodiversiteit in de Noorderkempen enorm gegroeid.

“Voor de actie “Duizend bomen voor duizend leden” nodigen we iedereen (ook niet-leden) uit om samen met ons duizend bomen en struiken aan te planten in de natuurgebieden Den Rooy en Smisselbergen in Meerle. We verzamelen op zaterdag 24 november om 13.30 uur op de parking langs de Ulicotenseweg. Om 13.30 uur zal het gezin dat het duizendste lid wordt de symbolische duizendste boom (een linde) mogen planten. Nadien verspreiden groepen zich onder begeleiding in de natuurgebieden om de 999 andere bomen en struiken aan te planten. Na de plantactie biedt Natuurpunt Markvallei de deelnemers warme chocolademelk, appelsap of een borreltje aan.”

Op zondag 25 november is het feest in Wortel-Kolonie. Elk lid van een aangesloten gezin kan op vertoon van de lidkaart een gratis pannenkoek krijgen in Bezoekerscentrum De Klapekster. De bakkers staan paraat vanaf 13.30 uur.

“Het is natuurlijk een uitgelezen gelegenheid om lid te worden van Natuurpunt, en uiteraard niet alleen voor de pannenkoeken.”