Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Annelies Jacobs over haar passie voor planten

vrijdag 20 december - 20:00 - 22:00

Gratis

Natuurpunt Markvallei nodigt Annelies Jacobs uit om te komen vertellen over haar boek en over haar passie voor planten. Op vrijdag 20 december is ze te gast in Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske (De Klapekster).

Ecologe Annelies Jacobs werkt op de studiedienst van Natuurpunt. Tijdens de coronaperiode bracht ze op haar wandelingen door de Belgische natuur alle inheemse planten op haar pad in kaart. Ze ontdekte er meer dan 1200!

Ze ging op zoek naar de verhalen erachter en heeft de 300 merkwaardigste planten gebundeld in een boek. Bijzonder aan het project is dat de auteur zelfs een aantal planten aantrof waarvan men vermoedde dat ze al lang uitgestorven waren. Dankzij dit boek komen ze weer onder de aandacht en op die manier slaat het boek meteen een brug naar de klimaatproblematiek en natuurbehoud. “Ik werd blij van orchideeën, maar zag ook wat de klimaatverandering, intensieve landbouw en stikstof aanrichten. Ik moet nu al zeggen tegen de mensen die na mij komen: ik heb een plant gezien die jij nooit meer zult zien.” (De Standaard, 22//2024)

Annelies is geen onbekende voor mensen die actief zijn binnen Natuurpunt. Ze brengt haar verhaal met veel passie en overtuiging. Het belooft dan ook een boeiende avond te worden. De deuren gaan open om 19.30 uur, de voordracht start om 20 uur. De inkom is gratis.

Gegevens

Datum:
vrijdag 20 december
Tijd:
20:00 - 22:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , , , ,
Site:
www.natuurpuntmarkvallei.be

Locatie

Bezoekerscentrum Vallei van het Merkske – De Klapekster
Kolonie 41
Wortel, Antwerpen België
+ Google Maps
    wpChatIcon