Tijd voor de ’50 dingen die je moet doen voor je 12′

50 dingen die je moet doen voor je 12

Een boomhut bouwen, een modderbad nemen, bloemen vlechten in je haar … Natuurpunt biedt je een lijst van 50 dingen (die je moet doen voor je 12). Het is nu -meer dan ooit- tijd om beroep te doen op de helende werking van de natuur, zowel mentaal als fysiek. Vink de lijst van 50 dingen af en boost je immuunsysteem! De meeste dingen kan je doen in één van onze natuurgebieden vlak bij je thuis.

Er zijn allerlei maatregelen opgelegd om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De scholen zijn gesloten, geen trainingen meer van de sportclub of naar de jeugdbeweging gaan. Wat kan je dan wel nog doen met je kinderen?

Natuurpunt moedigt ouders met kinderen aan om de natuur in te trekken. Met ‘50 dingen die je moet doen voor je 12’ heb je alvast een hele lijst met inspirerende gezonde wilde buitendingen die je kan doen. Download de 50 dingen kaart en trek eropuit. Je hoeft zeker niet ver te gaan om een aantal dingen te kunnen afvinken. Sommige dingen zoals ‘Bouw een huis voor een dier’ of ‘Neem 5 verschillende kriebeldieren op je hand’, kan je ook gewoon in je achtertuin doen of in het parkje om de hoek. Zelfs als de maatregelen nog verstrengd zouden worden, zijn er nog genoeg dingen over die je kan afvinken op de lijst.

“Kinderen spelen almaar minder buiten. Nochtans tonen meer en meer studies aan dat wilde natuur ons op vele vlakken gezonder maakt”, zegt Liselotte Bollen van Natuurpunt. “En het is ook gewoon leuk. Zeg nu zelf: kampen bouwen en over beken springen, dat is toch een essentieel onderdeel van een toffe kindertijd? Onze omgeving wordt alsmaar meer gebetonneerd en de kansen om natuur te beleven worden alsmaar kleiner.”

Kinderen vergeten hun eerste wilde stapjes in de natuur nooit. En hoe jonger, hoe groter de kans dat later de passie voor natuur ontluikt. Dus, laat je jonge kinderen maar lekker hun ding doen in het groen. Dat kan individueel of onder begeleiding van de ouders, zo houd je corona op een veilige afstand. En heb je geen kinderen? Niks belet je om ook nog eens zot te doen.