Opening wandelpad door natuurgebied Smisselbergen

Op 13 oktober opent Natuurpunt Markvallei het wandelpad door natuurgebied Smisselbergen. Er wordt ook aandacht besteed aan de nieuwe barelen. Het wordt een feestelijke opening voor jong en oud, iedereen welkom!

Wandelpad door Smisselbergen opent officieel op 13 oktober

Natuurpunt Markvallei kocht in 2015 natuurgebied Den Rooy.
Twee jaar later kocht de vereniging een deel van het aangrenzende Smisselbergen. Op deze manier creëerde Natuurpunt een aaneengesloten natuurgebied van 77 ha. Een groep van vijfentwintig vrijwilligers steken hier elke week de handen uit de mouwen en vele wandelaars genieten van het wandelpad in Den Rooy. Uiteraard gaat de natuur er fel op vooruit.

Wandelpad

Het heeft even geduurd maar Natuurpunt heeft er voor gezorgd dat Smisselbergen nu is aangesloten op het wandelpad door Den Rooy. Om dit wandelparcours officieel in te huldigen worden op 13 oktober tal van activiteiten georganiseerd in het natuurgebied.

Barelen

Natuurpunt Markvallei maakte van de gelegenheid gebruik om samen met de Provincie Antwerpen authentieke landschapselementen terug te brengen door het herstellen van de oude naambarelen van Den Rooy en Smisselbergen. Deze barelen markeerden vroeger de toen ontoegankelijke bosgebieden van de landadel.
Het grote publiek is welkom tussen 13 u en 16.30u en kan deelnemen aan verschillende geleide wandelingen in het natuurgebied Smisselbergen. Natuurpunt Markvallei zorgt voor kinderanimatie, je kan terecht op een streekmarkt met streekproducten en heerlijke pannenkoeken.
Bij de infostand van Natuurpunt kom je alles te weten wat je al veel langer wilde weten over natuur, Natuurpunt en de plaatselijke werking in Markvallei. Uiteraard kan je hier ook lid worden.