Aan rechtheid het lak

Op zondag 11 april opent een expositie van natuurfoto’s van de vallei van het Merkske die van poëtische commentaren zijn voorzien. Een samensmelting van fotografie en poëzie, woord en beeld brengen beiden een krachtig stukje natuurbeleving. Een samenwerking tussen Wim Verschraegen en Koen Verschueren voor meer natuur die ook resulteerde in een prachtig boek: “Aan rechtheid het lak”.

"Aan rechtheid het lak" een samenwerking tussen Wim Verschraegen en Koen Verschueren
Op de zolder van bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel start op zaterdag 11 april een tentoonstelling van natuurfoto’s uit de vallei van het Merkske. Wim Verschraegen maakte een selectie van zijn beste opnames. Naast de foto’s hangen gedichten van Koen Verschueren die opborrelden bij het bekijken van al die natuurpracht.

Fotoboek en gedichtenbundel
Honderden foto’s uit het Merkske bekeek Koen Verschueren, die inspireerden hem tot het maken van gedichten. Deze handelen over planten en dieren, mens en natuur, erfgoed en geschiedenis en mijmeren over vergezichten en trektochten door de vallei van het Merkske.
Van deze foto’s en hun bijhorende gedichten is een boek gemaakt om thuis rustig mee te dwalen langs al het natuurpracht en weg te dromen bij woord en beeld.

Opbrengst voor de natuur
De foto’s op de tentoonstelling worden verkocht, de gedichten bundel ‘Aan rechtheid het lak’ is te koop in De Klapekster en in de toeristische diensten van Baarle Hertog / Nassau, Rijkevorsel, Merksplas en Hoogstraten. De opbrengst gaat integraal naar de twee ploegen van Den Rooye Lantaarn. Zij fietsen mee met de Expeditie Natuurpunt en zamelen geld in voor de aankoop van lokale natuur.

Praktisch

  • Plaats: BC De Klapekster, Kolonie 41, 2323 Wortel
  • Data: Van zondag 11 april tot zondag 13 juni 2021
  • Uren: De Klapekster is geopend van dinsdag tot zaterdag van 13 u tot 17 u.
    Op zondag van 10.30 u tot 18.00 u
  • Verkoop foto’s: Foto’s van Wim zijn te koop tijdens de tentoonstelling
  • Verkoop fotoboek/gedichtenbundel ‘Aan rechtheid het lak’:
    In BC De Klapekster en de toeristische dienst van Baarle Hertog / Nassau, Rijkevorsel, Merksplas en Hoogstraten.
  • Kostprijs: € 25