Bezoekerscentrum Natuurpunt Markvallei, een vertrekpunt “Aan de rand van het land”

Ons bezoekerscentrum is niet alleen het bezoekerscentrum van de Vallei van het Merkske. We besteden uiteraard ook veel aandacht aan de prachtige omgeving van ons Wortels UNESCO-werelderfgoed: Wortel-Kolonie, waar ons bezoekerscentrum middenin ligt.

Deze Wortel-Kolonie is ook het onderwerp van  vier afleveringen van de mooie podcast: “Aan de rand van het land.
Twee jaar geleden verscheen de eerste podcast op initiatief van Stad Hoogstraten / Visit Hoogstraten, met de gewaardeerde steun van Stedelijk Museum Hoogstraten en Stichting Kempens Landschap. Deze podcast vertelt een verborgen geschiedenis, met verhalen uit onze Wortel-Kolonie, die wonderlijke plek aan de rand van het land, die 200 jaar oud is.
Zonet verschenen maar liefst 3 vervolgafleveringen. Deze afleveringen gaan dieper in op de ontstaansgeschiedenis van Wortel-Kolonie, het behoud er van toen het in de jaren ’90 dreigde opgedoekt te worden en de huidige situatie. Stuk voor stuk boeiende afleveringen die je meenemen doorheen meer dan 200 jaar Wortel-Kolonie.

Ook nu zijn regisseur (ex)-Merenaar Don Verboven, Lieven Van Gils en de stemmen van acteurs Bruno Vanden Broecke en Jonas Vermeulen, in de rol van Danny en Jan, de mensen die de verhalen vorm geven.
Aflevering 2, 3 en 4 kwamen tot stand dankzij de steun van Kempens Landschap en Leader, Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland.

Meer informatie:

De boeiende podcasts zelf kan je hieronder o.a. beluisteren bij: