Bubbel jij ook afval?

Niets zo frustrerend voor een natuurvereniging om telkens weer activiteiten te moeten afgelasten. Tot de aanwezigen op de laatste afdelingsvergadering van Natuurpunt Markvallei met een lumineus idee op de proppen kwamen. “Als we nu eens wandelingen organiseren in bubbels van vier om op die manier het zwerfvuil in en rond onze natuurgebieden op te ruimen?!”

Natuurpunt Markvallei heeft er dus toch iets op gevonden om een veilige buitenactiviteit te kunnen organiseren. En iedereen mag komen meedoen.

De mensen zoeken massaal de natuur op en daardoor blijft er al eens wat afval liggen langs de wandelwegen. Dat hoort zo niet en maakt wandelen veel minder aangenaam.

Elke zondag in januari zal Natuurpunt Markvallei daarom een wandeling organiseren met het doel afval te verzamelen in één van haar natuurgebieden:

Mensen van Natuurpunt zullen er om 10 u. (en op 17/1 ook om 14 u.) bubbels van vier personen vormen. Deze mensen gaan dan op stap, gewapend met een afvalzak en een knijper om zo afval op een veilige manier te verzamelen. Natuurpunt zorgt voor het materiaal, aan de deelnemers wordt wel gevraagd om een fluovestje mee te brengen.

Info: info@natuurpuntmarkvallei.be

#natuurpunt #natuurpuntmarkvallei #hoogstraten #tijdvoornatuur