Feestelijke opening gegidste fietstocht Kempense Kolonies

Met een fietstocht van Merksplas-Kolonie naar Wortel-Kolonie en het doorknippen van een lint in de kleuren van de gemeenten Hoogstraten en Merksplas door de schepenen van toerisme Arnold Wittenberg en Monique Quirynen is de gegidste fietstocht “Kempense Kolonies” op zaterdag 22 april feestelijk geopend. (lees verder onder de foto’s)

Foto's: Geert Brosens

De gegidste fietstocht is een welkome aanvulling op de reeds bestaande gegidste wandelingen in beide Kolonies. Meer nog dan de wandelingen in de afzonderlijke Kolonies onderstreept deze gegidste fietstocht naar en door beide Kolonies de onderlinge verbondenheid.

Zo werd in de toespraken van beide schepenen benadrukt. Beide schepenen waren ook zeer content dat het idee om tot dit nieuwe aanbod voor het toerisme te komen voortvarend is opgepakt en uitgewerkt door de gidsen van Merksplas en Natuurpunt Markvallei.

Startplaats van de gegidste fietstocht is naar keuze het bezoekerscentrum “Kolonie 5-7  in Merksplas- Kolonie” of het bezoekerscentrum “Vallei van het Merkske-De Klapekster” in Wortel-Kolonie. De fietstocht is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ruim twee uur.

Meer informatie en reserveren bij de toeristische dienst van Merksplas, VisitHoogstraten en het bezoekerscentrum Vallei van het Merkske-De Klapekster.