Mijn Tuinlab, een nieuw initiatief van Natuurpunt

Sinds vorige week ging Mijn Tuinlab van start, het nieuwe platform voor burgerwetenschap in de tuin. Je kan er je tuinscore berekenen en deelnemen aan telprojecten. Op dit moment starten we met wekelijkse vogel- en vlindertellingen en andere projecten zijn in opstart of aanvraag. Er zijn ook tuintips op maat waaruit je inspiratie kan halen voor een levende en gezonde tuin.
 
Mijn Tuinlab is een initiatief van NatuurpuntKenniscentrum tuin+ (Erasmushogeschool) en KU Leuven. Samen willen we de kennis vergroten over het tuinenlandschap in Vlaanderen en wetenschap tot in de tuin van mensen brengen.
 
Hoe werkt het? 
  • Login met je gebruikersnaam en paswoord van waarnemingen.be (of als je dat niet hebt Registreer je met je e-mailadres.)
  • Geef de locatie van je tuin in
  • Duid 5 basiskenmerken van je tuin aan
Daarna kan je berekenen hoe je tuin scoort op verschillende Natuurvoordelen of van start gaan met telprojecten.
Waarnemingen uit telprojecten komen ook automatisch in je waarnemingen.be – profiel.
 
Voor deze campagne werken we samen met radiomaker Sven Speybrouck. “Ik vind Mijn Tuinlab een geweldig goed idee. Het voldoet aan een nood waar ik zelf mee zat. Ik heb bijvoorbeeld lang gedacht dat er geen vlinders meer in mijn tuin zaten door alle pesticiden en zo. Tot ik ontdekte dat ik gewoon de verkeerde planten in mijn tuin heb staan. Nu, met Mijn Tuinlab, wil ik er een leukere tuin van maken, zowel voor onszelf als voor de dieren die er komen.”