Wandelen, fietsen en werken: ja – Grote activiteiten: nee!

Natuurpunt Markvallei last de activiteiten af waarbij meer dan twintig personen betrokken zijn, en dit alvast tot eind augustus. Wandelingen, fietstochten en beheerswerken gaan gewoon door, bezoekerscentrum De Klapekster blijft ook open met inachtname van de nodige veiligheidsvoorschriften. Het bestuur van de natuurvereniging kwam tot deze beslissing omdat de corona-cijfers voor de regio ongunstig evolueren en vrijwilligers en deelnemers hun ongerustheid lieten blijken. Voor de kleinere, reguliere activiteiten voorziet men geen problemen als de veiligheidsmaatregelen in acht genomen worden. Zo moet al enige weken voor elke activiteit vooraf ingeschreven worden om het maximale aantal deelnemers niet te overschrijden.

Natuurpunt Markvallei bestaat veertig jaar, daarom stonden in de maand augustus een aantal grotere activiteiten gepland. De optredens en de openlucht filmavond gaan niet door, evenals de activiteit rond de Nacht van de Vleermuis.

De activiteiten die dit weekend gepland staan (Vlinders voor kinderen, het elektrisch vissen) gaan nog wel door.

Natuurpunt Markvallei hoopt dat iedereen hiervoor begrip kan opbrengen en wil tegelijkertijd een signaal de wereld inzenden. “Als onze wetenschappers ons aanraden om de bubbel te verkleinen en de contacten te beperken dan kunnen we niet anders dan er naar handelen.