Drej Oomen benoemd tot erevoorzitter

Drej Oomen uit Wortel (Hoogstraten) is tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Natuurpunt Markvallei op zaterdag 11 maart benoemd tot erevoorzitter van de vereniging.

Drej Oomen werd tot erevoorzitter benoemd en ontving een leuk fotoboek. Foto: Carlo Van Boxel
Drej Oomen werd tot erevoorzitter benoemd en ontving een leuk fotoboek. Foto: Carlo Van Boxel

Tot 2022 was Drej gedurende ruim 20 jaar voorzitter van Natuurpunt Markvallei. Onder zijn voorzitterschap werd het bezoekerscentrum De Klapekster gerealiseerd. De vereniging groeide exponentieel van een “clubke natuurvrienden” naar een vereniging met 1200 gezinnen als lid. In de ruime regio rondom Hoogstraten en zelfs tot over de landsgrens.

Ondanks deze groei slaagde Drej erin de kameraadschap aan te moedigen en tegelijkertijd allen te doen beseffen dat we ver konden springen. Zo ver dat de Markvallei plots eigenaar was van Den Rooy. Nooit eerder had de vereniging zo’n grote plak natuur kunnen verwerven. En een paar jaar nadien kwam Smisselbergen daarbij. Het gebied in Meerle werd plots bijna dubbel zo groot. In 2022 werd het gebied “De Laars” in de Vallei van het Merkske eindelijk ook volledig als natuurgebied daaraan toegevoegd na 15 jaar volhouden, mede dankzij de inspanningen van Drej.

Drej kreeg als cadeau een fotoboek overhandigd. Kleurrijke herinneringen uit een dicht en ver verleden. Want, Drej Oomen was al actief binnen Natuurreservaten en Wielewaal Markvallei voordat er sprake was van Natuurpunt en “megapixels”!

Voorzitter Bart Royens bracht bij de huldiging een ode aan Drej, de toespraak kan je hier lezen.

Karolien Verschueren en Irina Broods overhandigden het fotoboek (samengesteld met medewerking van de Fotowerkgroep) en verrasten de feesteling met warme zoenen.

Meer foto’s:

Drej Oomen ontving tijdens de vergadering de titel: Erevoorzitter van Natuurpunt Markvallei - Foto's: Carlo van Boxel