Natuur.ambassadeurs heten je welkom!

De Natuur.ambassadeurs van Natuurpunt Markvallei.
De Natuur.ambassadeurs van Natuurpunt Markvallei.

In onze natuurgebieden zijn sinds enkele weken Natuur.ambassadeurs actief. Mogelijk word je binnenkort door hen aangesproken tijdens één van je wandelingen. De Natuur.ambassadeurs spelen vooral een rol als gastheer, maar houden ook een oogje in het zeil.

Omdat heel veel mensen de natuur in trekken om het vakantiegevoel in eigen land op te zoeken en te ontsnappen aan het corona-isolement ontstond het idee te starten met natuur.ambassadeurs. Deze vrijwilligers zullen regelmatig te vinden zijn in de natuurgebieden van Natuurpunt Markvallei om de mensen te verwelkomen, om hen aan te spreken en om een oogje in het zeil te houden.
Tijdens de lockdown en ook voor de coronacrisis uitbrak, bleek dat een aantal recreanten het niet te nauw nemen met de regels die in natuurgebieden gelden. Dat leidt tot frustratie bij de beheerteams die de resultaten die ze bereiken met jarenlange volgehouden inzet op die manier soms door onbezonnenheid in een mum van tijd verloren zien gaan. Natuurpunt zet ook bijzondere veldwachters in, maar hun aantal is nog te klein.
De natuur.ambassadeurs zijn heel aanspreekbaar en zullen ook actief mensen aanspreken om te peilen naar hun ervaringen. Ze zullen fungeren als goede gastheren en gastvrouwen. In die hoedanigheid zullen ze er ook voor proberen te zorgen dat de bezoekers volop kunnen genieten van de natuur zonder dat de natuur er schade door ondervindt. De Natuur.ambassadeurs kunnen zich legitimeren met een pasje.
Wil je ook Natuur.ambassadeur worden? Neem contact op met Peter De Wilde.