Zeisers gezocht!

Op 1 oktober organiseert Natuurpunt Markvallei, in samenwerking met het Agentschap Natuur en Bos en de stad Hoogstraten, een zeistornooi in Wortel Kolonie.
Naast het zeisen voorzien de organisatoren heel wat randanimatie die verwijst naar het vroegere leven op het platteland. We zoeken zeisers die willen deelnemen!

Natuurpunt Markvallei roept iedereen die al eens de zeis ter hand heeft op om deel te nemen. Je krijgt de gelegenheid om je vaardigheden te demonstreren, maar tegelijkertijd wordt deze happening een belangrijk netwerkmoment om vooral veel te leren. Leken zijn dus meer dan welkom. Schrijf je in voor 20 september via de website van Natuurpunt Markvallei>>>>>>>>>>>>>

Mensen die zin hebben om het ook eens te proberen of om gewoon de sfeer te proeven, geven we de kans om kennis te maken met het zeisen op een heus evenement in de vorm van een tornooi.
“We noemen het bewust geen kampioenschap, zoals in Polen of in Vlierbeek. Dat schrikt mensen af!” zegt Dominique Van Huffel, de huidige trekker van “De Vettige Zeis”, “Het is meer een Vlaamse kermis, met de nodige randanimatie: een muziekje, hooioppers bouwen, strekel of wetstok werpen, een hapje en een drankje.”
Verder zal er natuurlijk een wedstrijd gehouden worden.
Wat dat allemaal betekent? Doe mee of kom alleszins kijken op zondag 1 oktober 2023, vanaf 09.00 uur, in Wortel Kolonie, vlakbij Bezoekerscentrum Vallei van ‘t Merkske. ’t Is gratis! 

Info: 

Dominique Van Huffel – d.vanhuffel@telenet.be  – +32(0)478 39 13 27