Zeistornooi Wortel-Kolonie op zondag 1 oktober, een (foto)verslag

Natuurpunt Markvallei organiseerde zondag 1 oktober voor het eerst een zeistornooi in Wortel Kolonie. De zeiswerkgroep “De Vettige Zeis” staat in voor het delicate maaibeheer in de natuurgebieden van Natuurpunt Markvallei. Daarbij zoeken de leden van de actieve groep naar betere zeistechnieken en het betere materiaal.
Zondag lieten ze hun vaardigheden bewonderen in hun tornooi in de onderdelen snelzeisen en schoonzeisen. Naast de wedstrijden werden ook tal van aanverwante technieken en materialen gedemonstreerd.
Uiteraard was er ruimte voor randanimatie. Een herder liet zien hoe hij de kudde met hulp van de herdershond kon aansturen en een boerenpaard werd ingezet bij het maken van de hooioppers. Het evenement lokte verschillende honderden kijklustigen. De deelnemers aan de wedstrijd kwamen uit heel Vlaanderen, maar ook een ploeg uit Groningen nam deel. Zij namen een groot deel van de prijzen mee naar huis.

De Vettige Zeis kijkt in ieder geval terug op een geslaagde eerste editie. Er werden vele contacten gelegd, vele vragen van toeschouwers kregen gepaste antwoorden en een aantal van hen was zodanig onder de indruk dat zij zullen aansluiten bij de zeisgroep van Natuurpunt Markvallei.

Meer foto’s:

Foto's: Wim Verschraegen en Luc Van Assche

… en video’s.

Video's: Wim Verschraegen