deSter schenkt 3.000 euro voor meer natuur

deSter in Hoogstraten organiseerde voor haar personeel in het kader van de Warmste Week een aantal acties voor het goede doel, in dit geval de natuur in Hoogstraten. Op de bedrijfsrun was daarom ook een delegatie van Natuurpunt Markvallei aanwezig om informatie te geven over de werking van de natuurvereniging en de lopers een hart onder de riem te steken. De opbrengst, door het bedrijf verdubbeld, werd vandaag officieel overhandigd aan Natuurpunt Markvallei, vertegenwoordigd door enkele van onze vrijwilligers. Het bedrag: € 3047,50! De opbrengst gaat naar aankoop van percelen in de Vallei van het Merkske.

Secretaris Peter Smittenaar ontving de cheque namens Natuurpunt Markvallei

De Vallei van het Merkske is een 1500 ha groot (natuur)gebied dat zich uitstrekt over de gemeenten Merksplas, Baarle-Hertog en Hoogstraten. Het gebied is vernoemd naar de gelijknamige kronkelende grensbeek “het Merkske”.

De vallei van het Merkske staat garant voor puur genieten van prachtige natuur. De gelijknamige kronkelende grensbeek stroomt door een beekvallei vol leven. Dit grensgebied was lange tijd een vergeten hoek, zo ontsnapte het aan ingrepen van de mens. Zeldzame planten maken van dit gebied een feest voor elke natuurliefhebber.

Deze maand januari kan weer een perceel in de vallei van het Merkske worden aangekocht. Het betreft een bosgebied van bijna 1 ½ ha. op het grondgebied van Baarle-Hertog.  De opbrengst van de sponsoractie van deSter tijdens de “warmste week” in december helpt ons geweldig om een deel van het restbedrag te financieren.