Wandeling van het jaar!

De elf kilometer lange wandellus ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ van Natuurpunt Markvallei, waarbij je maar liefst vier keer de grens oversteekt, is met glans bekroond tot wandeling van het jaar in de provincie Antwerpen! Niet minder dan 1006 van de 2580 wandelaars stemden op onze wandeling.
Wandeling van het jaar: ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’“De voorbije maanden stemden 2580 wandelaars op hun favoriete genomineerde wandeling uit de provincie Antwerpen. Vandaag ontvingen we het nieuws dat maar liefst 1006 enthousiaste stappers voor de wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ kozen. De Hoogstraats-Baarlese wandeling van Natuurpunt Markvallei wint dus met glans van de
genomineerde gemeentes Bornem, Mechelen, Meerhout en Laakdal”, wat ons enorm verheugt, stelt Hoogstraatse schepen van toerisme Arnold Wittenberg.
Drej Oomen, voorzitter van Natuurpunt Markvallei, is trots: “Met ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ wisten we dat we het ver zouden schoppen. Tijdens de knappe onverharde wandeling door open vlaktes, heide, bos, hooilanden en vennen steek je maar liefst vier keer de grens tussen Nederland en België over. We zijn heel tevreden dat bijna de helft van de stemmen naar onze wandeling gaan! Bovendien willen we het Agentschap voor Natuur en Bos en Staatsbosbeheer bedanken. Zonder hun toelating om het wandeltraject in te dienen, waren we nooit in de prijzen gevallen.”
Wethouder Nico Sommen van Baarle-Nassau vult met fierheid aan dat “het wandelnetwerk van Kempense Kolonies en dat van Brabant West perfect in elkaar overvloeien, met aan hun zijde het mooie meanderende Merkske. Alleen de bewegwijzering verklapt in welk land je wandelt.”
Een heel jaar lang zal Toerisme Provincie Antwerpen, die deze wedstrijd organiseert, de wandeling ‘Flirten met de grens in de vallei van het Merkske’ in de kijker zetten. “Wij nodigen iedereen van harte uit om te komen genieten van de wandeling van het jaar. Voor een smakelijke afsluiter kan je terecht in bezoekerscentrum De Klapekster in Wortel-Kolonie”, besluit Hoogstraatse schepen van toerisme Arnold Wittenberg.